Zuyd Hogeschool

Ondernemend

Medewerkers van Zuyd kennen hun capaciteiten en mogelijkheden, pakken kansen en doen er wat mee.

Ambitieus

Wij vragen onze medewerkers uit hun comfortzone te komen en grenzen te verleggen, eigen grenzen en die van anderen.

Inspirerend

Medewerkers en studenten van Zuyd inspireren elkaar in het delen van kennis en ideeën. Vanuit die inspiratie brengen ze elkaar in beweging.

Vakkundig

Door hun constante interactie met het werkveld kunnen onze mensen praktijkgerichte kennis vergaren, ontwikkelen en overdragen.

Open

Bij Zuyd staan we open voor de visie van een ander en kijken daarbij altijd over de grenzen van het eigen vakgebied en organisatie heen.
>
<

Rick Maijer

  • Functie: Senior docent EU-affairs and management
  • Faculteit: International Business and Communication

Is een docent een kleine zelfstandige?

Nee. En ja. Vindt Rick Maijer. Ja, want: als docent ben jij de inhoudsdeskundige. Op jouw specialisatiegebied ben je vaak de enige inhoudsdeskundige. Dus in die zin, ja: als docent ben je een kleine zelfstandige. Maar een vak dat je samen met collega’s geeft, daarover praat je met die collega’s. Wat willen we erin hebben? Wie maakt de studiehandleiding, wie de tentamens? Daarnaast heb je te maken met het hele opleidingsteam: alle docenten van alle vakken. Daarmee praat je tijdens een studieochtend bijvoorbeeld over toetsing. En dan ontdek je dat studenten in een bepaalde periode wel erg veel presentaties moeten houden - voor verschillende vakken. Dat stem je dan af. Of je vertelt tijdens zo’n studieochtend over je ervaringen met een innovatieve lesmethode.

Als docent blijf je voortdurend bij in je vak. Dat is boeiend, zegt Rick. Maar het allerleukst vindt hij het contact met de studenten. “Toen ik voor het eerst lesgaf, dacht ik: hé, ze schrijven op wat ik zeg. Ze luisteren!”

Zuyd Hogeschool gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?