Zuyd Hogeschool

Ondernemend

Medewerkers van Zuyd kennen hun capaciteiten en mogelijkheden, pakken kansen en doen er wat mee.

Ambitieus

Wij vragen onze medewerkers uit hun comfortzone te komen en grenzen te verleggen, eigen grenzen en die van anderen.

Inspirerend

Medewerkers en studenten van Zuyd inspireren elkaar in het delen van kennis en ideeën. Vanuit die inspiratie brengen ze elkaar in beweging.

Vakkundig

Door hun constante interactie met het werkveld kunnen onze mensen praktijkgerichte kennis vergaren, ontwikkelen en overdragen.

Open

Bij Zuyd staan we open voor de visie van een ander en kijken daarbij altijd over de grenzen van het eigen vakgebied en organisatie heen.
>
<

Ilse Meelberghs

  • Functie: docent maatschappelijk verantwoord ondernemen, docent bedrijfseconomie, trainer managementvaardigheden, mentor
  • Faculteit: International Business and Communication

Een nieuw vak

“Ik dacht: je gaat voor de klas staan en vertelt je verhaal.” Voordat ze in het onderwijs terechtkwam, werkte Ilse Meelberghs vijftien jaar als bedrijfseconoom. In haar laatste baan bij multinational ThyssenKrupp was ze verantwoordelijk voor de organisatie van de Nederlandse holding. Ze stopte met dat werk. “Om ruimte te maken voor iets nieuws. Iets waarin ik mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid kwijt kon.” Enkele weken later deed zich een vacature voor bij de hogeschool. “Van beide kanten hebben we toen gezegd: we gaan kijken of het wat wordt.” Het werd wat, want Ilse geeft inmiddels ruim acht jaar les. “Wat ik wel onderschat heb, is dat je een nieuw vak moet leren. De werkelijkheid is veel gecompliceerder dan een verhaal vertellen voor een klas. Je moet nadenken over het klimaat in je groep, over de relatie die je met je studenten wil, over hoe jouw lessen passen in het grotere geheel.” Haar achtergrond in het bedrijfsleven heeft haar geholpen. “Niet zozeer vakinhoudelijk. Maar ik weet waar ik voor opleid. Ik weet uit ervaring welke houding wordt gevraagd, ik weet wat in de praktijk gaat werken en wat niet.” Wie het leuk vindt, kan Ilse’s ervaringen als docent volgen op haar blog. “Daar deel ik alles wat ik leer.”
Zuyd Hogeschool gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?