Zuyd Hogeschool

Ondernemend

Medewerkers van Zuyd kennen hun capaciteiten en mogelijkheden, pakken kansen en doen er wat mee.

Ambitieus

Wij vragen onze medewerkers uit hun comfortzone te komen en grenzen te verleggen, eigen grenzen en die van anderen.

Inspirerend

Medewerkers en studenten van Zuyd inspireren elkaar in het delen van kennis en ideeën. Vanuit die inspiratie brengen ze elkaar in beweging.

Vakkundig

Door hun constante interactie met het werkveld kunnen onze mensen praktijkgerichte kennis vergaren, ontwikkelen en overdragen.

Open

Bij Zuyd staan we open voor de visie van een ander en kijken daarbij altijd over de grenzen van het eigen vakgebied en organisatie heen.
>
<

Eric van de Luijtgaarden

  • Functie: Lector Europees burgerschap en proactieve rechtspleging
  • Faculteit: International Business and Communication

De derde, de prettigste

Juristen moeten niet als een soort brandweer te hulp worden geroepen als de zaak volledig in de fik staat en de ellende niet meer valt te overzien, maar veel eerder. Dan kun je heel wat misère voorkomen. Dat is dus proactieve rechtspleging. “Ik maak het niet vaak mee dat mensen blij zijn na afloop van een proces – ook degene die wint niet. Procederen kost geld, emoties en relaties.”

Lectoren zijn vaak uithangborden van een hogeschool: ‘Kijk ons eens, wij doen ook onderzoek!’ Best, vindt Eric van de Luijtgaarden, maar wat hem betreft staat het onderzoek van zijn lectoraat vooral ten dienste van de kwaliteit van het onderwijs. Zoals bij Zuyd Legal Lab, een soort hotelschool voor juristen. Het is een leerwerkbedrijf waarin studenten werken aan concrete opdrachten en onderzoeken voor bedrijven en organisaties. “Laatst moest een van onze studenten voor het eerst procederen. Slapeloze nachten, bloed, zweet en tranen. Als je hem naderhand hoorde vertellen over zijn rol in de verdediging, prachtig! Daar doe je het voor.”

Zuyd is de derde hogeschool waar Eric van de Luijtgaarden werkt. En de prettigste. “Het is lastig uit te leggen waar hem dat precies in zit. Toch Limburg? De menselijke maat? Misschien het feit dat je hier kunt excelleren in wat belangrijk is voor jou. Zo van: heb je een idee met een goed verhaal? Doe dat dan maar.”

Zuyd Hogeschool gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?