Zuyd Hogeschool

Ondernemend

Medewerkers van Zuyd kennen hun capaciteiten en mogelijkheden, pakken kansen en doen er wat mee.

Ambitieus

Wij vragen onze medewerkers uit hun comfortzone te komen en grenzen te verleggen, eigen grenzen en die van anderen.

Inspirerend

Medewerkers en studenten van Zuyd inspireren elkaar in het delen van kennis en ideeën. Vanuit die inspiratie brengen ze elkaar in beweging.

Vakkundig

Door hun constante interactie met het werkveld kunnen onze mensen praktijkgerichte kennis vergaren, ontwikkelen en overdragen.

Open

Bij Zuyd staan we open voor de visie van een ander en kijken daarbij altijd over de grenzen van het eigen vakgebied en organisatie heen.
>
<

Over Zuyd

Organisatie
Zuyd draagt bij aan de ontwikkeling van professies en onze regio. We nemen daarin een voortrekkersrol, zijn alleen tevreden met het beste.

Onze ruim 1.700 medewerkers werken aan drie kerntaken:

  • we leiden 13.000 toekomstige professionals op in vijftig bachelor- en masterprogramma's
  • ontwikkelen trainingen en opleidingen voor professionals
  • voeren onderzoek uit in opdracht van bedrijven en instellingen.
     

Faculteiten

De verbinding tussen onderwijs, onderzoek en opleiding en training wordt bij Zuyd georganiseerd in faculteiten. Bij Zuyd zijn negen faculteiten actief.

Diensten

Zes diensten ondersteunen het primaire proces binnen Zuyd: Onderwijs en Onderzoek, Human Resources, Finance and Control, Marketing en Communicatie, Facilitair Bedrijf, en Bestuursdiensten, elk onder leiding van een directeur. De aansturing en rapportagelijnen zijn vergelijkbaar met die van de faculteiten.

Soort functies
Iedere medewerker van Zuyd is werkzaam in een team van professionals die samen verantwoordelijk zijn voor het behalen van resultaat. In elk team is ruimte voor verschillende functies op diverse niveaus en voor een taakverdeling die past bij de competenties en ambities van iedere medewerker.
Om je een indruk te geven van de soorten functies bij Zuyd, hebben we ze hieronder omschreven.

Docent

Als docent ondersteun je onze studenten gewilde professionals te worden en te blijven. Dit doe je door leersituaties te creëren waarin studenten competenties ontwikkelen die passen bij het beroepsprofiel waarvoor ze worden opgeleid.
Naast docenten zijn binnen Zuyd ook tutoren en onderwijsassistenten werkzaam, die studenten en docenten begeleiden en ondersteunen in bijvoorbeeld practicumlessen en praktijkonderwijs.

Lector

De lectoren van Zuyd stimuleren de ontwikkeling en overdracht van kennis. Zij doen – samen met docenten en studenten - maatschappelijk relevant toegepast onderzoek en adviseren bedrijven en instellingen. Dit doen ze op zo’n manier dat die kennis in het onderwijs en direct in de praktijk kan worden toegepast. Als lector krijg je de kans een stempel te drukken op je vakgebied.

(Onderwijs) ondersteunend medewerker

Om alle processen rondom onderwijs goed te kunnen ondersteunen, werken bij Zuyd ook veel onderwijsondersteunende medewerkers: secretaresses, it-specialisten, beleidsmedewerkers, communicatieadviseurs, management assistenten, inkopers, hr-adviseurs, juristen, receptionisten, technisch medewerkers, administratief medewerkers, etc. Zij werken bij een faculteit of bij een van de diensten: Facilitaire Bedrijf, Marketing en Communicatie, Human Resources, Finance and Control, en Onderwijs en Onderzoek.
Op de site werkenbijhogescholen vind je meer informatie over de verschillende functies bij hogescholen.

Loopbaan en scholing
Bij Zuyd ben je verantwoordelijk voor je eigen loopbaan. Maar we helpen je daarbij wel: met coaching, loopbaantrajecten en begeleiding bij het opstellen van je persoonlijke opleidingsplan (POP), maar ook met workshops, opleidingen en cursussen op het gebied van onderwijs en onderzoek, leidinggeven en projectmanagement, ict en social media in het onderwijs en persoonlijke competenties.
Zuyd hecht veel belang aan opleiding en onderzoek. Hiervoor zijn dan ook diverse faciliteiten beschikbaar. Je kunt hierbij denken aan facilitering bij het volgen van een (vervolg) opleiding en het toekennen van onderzoeksgelden voor promotie of vervolg onderzoek.

Loopbaan docenten

Docenten kunnen hun loopbaan binnen Zuyd op verschillende manieren vormgeven: als docent-docent, docent-onderzoeker, docent-contractactiviteiten en docent-manager. Dat betekent dat je naast je docenttaken de mogelijkheid hebt om je met onderzoekstaken, managementtaken of met opdrachten uit de buitenwereld bezig te houden. Maar er zijn ook docenten die carrière maken als docent door ‘extra’ docenttaken. Voor welke carrière je ook kiest, alle rollen zijn gelijkwaardig: de basis voor de vier rollen is gelijk, de ‘bijrol’ is onderscheidend. Je kunt in deze vier kwalificaties kiezen tussen twee carrièrepaden, het horizontale en verticale carrièrepad.
Zuyd Hogeschool gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?